Stories from Palestine

Olijfbomen planten in Palestina (in Dutch)

February 21, 2022 Esther Season 5 Episode 0
Stories from Palestine
Olijfbomen planten in Palestina (in Dutch)
Show Notes

This is a special episode in Dutch for the Dutch foundation 'Plant an olive tree'
If you want to learn more about olive tree planting in Palestine you can listen to episode 6 of season 5 (20 February 2022) in English.

Dit is een speciale aflevering in het Nederlands gemaakt op verzoek van Stichting Plant een Olijfboom. In deze aflevering spreek ik met Esther over het werk van de Stichting.

Plant een Olijfboom ondersteunt geweldloos verzet van Palestijnse boeren tegen landconfiscatie door het aanplanten van gesponsorde olijfbomen. En promoot reizen om de situatie met eigen ogen te zien en de boeren te helpen.

 Stichting Plant een Olijfboom werkt voor rechtvaardige vrede met gelijkwaardigheid voor alle burgers, inclusief recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen.

Iedereen die dat wil, kan een olijfboom sponsoren die in het volgende plantseizoen wordt aangeplant bij Palestijnse boeren. Daarmee help je voor hen de hoop levend te houden, toon je solidariteit en steun je hen in de strijd voor het behoud van hun land.

De Stichting werkt samen met een aantal betrouwbare Palestijnse partners. Een daarvan is de Joint Advocacy Initiative van de YMCA in Oost Jeruzalem en de YWCA van Palestina. De JAI oganiseert jaarlijks programma's waarbij buitenlandse vrijwilligers kunnen komen helpen met het werk op het land, het aanplanten van bomen en het plukken van olijven. Daarbij worden ook excursies en ontmoetingen met verschillende organisaties aangeboden.

Als je na het luisteren meer wilt weten, een olijfboom wilt sponsoren, op reis wil naar Palestina of als vrijwilliger actief wilt worden, ga dan naar de website en neem contact op!

https://www.planteenolijfboom.nl

Stories from Palestine podcast heeft elke week een nieuwe aflevering met verhalen en geschiedenis uit Palestina. Je kunt ook via social media op de hoogte blijven. Bekijk ook eens de filmpjes op YouTube en meld je aan voor de wekelijkse email!

Alle links kun je vinden via de linktree:
https://linktr.ee/Storiesfrompalestine